Dit moet je weten over heftrucks kopen

Het spreekt voor zich dat er in heel wat bedrijven voor wordt gekozen om gebruik te maken van een heftrucks. Wanneer ook jij van plan bent om over te gaan tot het kopen van een dergelijk hulpmiddel voor in je bedrijf is het van belang om toch met verschillende zaken rekening te houden. Enkele niet onbelangrijke aandachtspunten waar je bijvoorbeeld altijd aandachtig voor moet zijn hebben te maken met de keuze op vlak van aandrijving. Daar waar vroeger heftrucks die werkten op bijvoorbeeld diesel zeer populair waren is dat tegenwoordig een flink stuk minder het geval. De keuze voor een elektrisch exemplaar wordt dan ook steeds vaker gemaakt. 

Waar rekening mee houden bij heftrucks kopen?

Ben je van plan om over te gaan tot het kopen van een heftruck? In dat geval zijn er duidelijk een aantal niet onbelangrijke factoren waar je rekening mee zal willen houden. Om te beginnen dien je bijvoorbeeld zeker rekening te houden met de frequentie van het gebruik. Dat geldt overigens eveneens voor de af te leggen afstand waar je aandacht aan dient te besteden. Voor alle duidelijkheid, het gaat hierbij dan concreet om de af te leggen afstand met last. Andere aandachtspunten waar je zeker even bij stil zal willen blijven staan zijn de volgende:

  • Het maximale hefvermogen; 
  • De maximale hefhoogte; 
  • Het gewicht evenals de dimensies en het zwaartepunt van de goederen; 
  • De hoogte waarop de goederen geplaatst moeten worden; 
  • De racking van het magazijn;

Naast bovenstaande zal je eveneens rekening willen houden met de breedte van de gangpaden en wat bovendien ook te denken van de mogelijke wettelijke verplichtingen die eraan verbonden zijn? Voor de zogenaamde CE markering geldt bijvoorbeeld dat ze van cruciaal belang is. Deze geeft immers duidelijk aan dat de heftrucksweet te voldoen aan de regels die hier in Europa gelden.

Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor een elektrisch exemplaar?

Elektrische heftrucks blijken meer dan ooit razend populair te zijn. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen, want er zijn ongetwijfeld een aantal zeer interessante voordelen aan verbonden. Niet alleen spreekt het voor zich dat deze veel beter zijn voor het milieu, daarnaast is het ook nog eens dat ze een gevoelig betere rijervaring weten te realiseren. Nog een extra voordeel heeft te maken met het feit dat er geen koppeling meer aanwezig is en wat bovendien ook te denken van het feit dat je ze gewoon kan opladen in het bedrijf? In ieder geval, als je tegenwoordig één of meerdere nieuwe heftrucks wenst te kopen zijn elektrische exemplaren zeker het overwegen waard. 

Vergelijk grondig de verschillende opties op de markt

Voordat je overgaat tot het kopen van een nieuwe heftruck om gebruik van te gaan maken in jouw bedrijf is het vanzelfsprekend van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat er heel wat verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Wat deze nieuwe mogelijkheden betreft kan er dan vooral worden gedacht aan de introductie op de markt van de elektrische heftruck. Voor heel wat mensen is het niet helemaal duidelijk welke meerwaarde deze nu precies weet te realiseren. Gelukkig heeft de hierboven aangehaalde informatie daar wellicht verandering in gebracht. Hoe dan ook, voordat je over gaat tot het kopen van één van de verschillende heftrucks op de markt is het altijd een aanrader om een vergelijking uit te voeren. 

Meer informatie nodig? Ga naar deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*