Een gietvloer epoxy, ook voor jouw huis het overwegen waard 

Wanneer je interesse hebt in de realisatie van een gietvloer in je woning zal je om te beginnen even goed willen kijken naar de verschillende opties die er op dit vlak op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je dat doet zal je tot de vaststelling komen dat één van deze opties een zogenaamde gietvloer epoxy is. Zoals de naam al aangeeft is er in dit geval sprake van een gietvloer welke volledig uit het materiaal epoxy is vervaardigd. Dit blijkt vandaag de dag een ontzettend populaire keuze te zijn. Dat bovendien ook niet alleen maar omwille van één, maar wel omwille van meerdere redenen. Benieuwd om hier meer over te weten te komen? Dan is het zonder meer een aanrader om even kennis te maken met de onderstaande informatie over de epoxy gietvloeren.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer epoxy?

Er zijn tal van verschillende voordelen toe te schrijven aan het gebruik van een gietvloer epoxy. Om te beginnen is het zo dat je kan rekenen op een naadloos karakter. Dat naadloze karakter alleen al zorgt voor drie niet onbelangrijke, sterke troeven waar je vloer over zal beschikken, namelijk:

  1. Je vloer krijgt een lekker strakke uitstraling;
  2. Het schoonmaken van jouw vloer wordt absoluut kinderspel;
  3. Vuil kan zich niet manifesteren in mogelijke aanwezige groeven of voegen;

De verschillende voordelen waarop kan worden gerekend bij het laten plaatsen van een gietvloer epoxy hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat ze steeds vaker in een woning wordt geïmplementeerd. Zou jij ook graag willen kunnen rekenen van de aanwezigheid van een dergelijke vloer in je huis? Dan moet je natuurlijk wel nog even rekening houden met de kosten.

Met welke kosten dien je rekening te houden?

Voor een gietvloer epoxy geldt dat ze kan rekenen op een gevoelig lager gelegen prijskaartje in vergelijking met een zogenaamde PU gietvloer. Dit lager gelegen prijskaartje zorgt ervoor dat je een budget kan voorzien gelegen tussen de 70 en 110 euro per vierkante meter. Dat is ongeveer zo’n 10 euro minder dan wanneer we de prijs van de zogenaamde PU-gietvloer gaan bekijken. Voor dit epoxy exemplaar geldt dus in de praktijk eigenlijk dat ze financieel een stuk interessanter is. Je moet er wel rekening mee houden dat deze vloer ook enkele beperkingen kent.

Kan je een gietvloer van epoxy combineren met vloerverwarming?

Bij menig aantal mensen weerklinkt de vraag of ze er bij de realisatie van een gietvloer epoxy ook voor kunnen kiezen om gebruik te gaan maken van vloerverwarming of niet. In principe is dit niet onmogelijk. Toch wordt het zeker niet aangeraden. Wanneer het jouw wens is om gebruik te maken van vloerverwarming en je graag over een gietvloer wenst te beschikken in je woning kan je er dan ook maar beter voor kiezen om daarvoor te kijken in de richting van een zogenaamde PU-gietvloer. Je moet er dan wel rekening mee houden dat ze wat duurder zal uitvallen, maar ze leent zich wel zonder enig probleem voor de plaatsing van vloerverwarming. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*