Warehousing bij een logistiek dienstverlener

Vraag jij je af wat warehousing nou precies is, welke taken de logistiek dienstverlener van je over kan nemen, hoe dit er in de praktijk uit ziet en wat de voordelen zijn van het inschakelen van een logistiek dienstverlener voor warehousing in Nederland? Hier leggen we het je uit.

 

Wat is warehousing?

 

Wanneer je gebruik wilt maken van warehousing, schakel je een logistiek dienstverlener in. Warehousing omvat alles omtrent magazijnbeheer. De term is erg breed. Het is afhankelijk van de service van de logistiek dienstverlener welke service er allemaal onder warehousing wordt geschaald. Vaak draait het om meer dan alleen het opslaan van goederen, om ze later te versturen. Zo kan een logistiek dienstverlener ook inzicht bieden in de goederen die er opgeslagen worden. Denk hierbij niet alleen aan hoeveelheden en locatie, maar indien nodig ook houdbaarheidsdata en andere specificaties. Hierbij kan er rechtstreeks inzage verleend worden in uw voorraad.

 

Voordelen van warehousing in Nederland bij een logistiek dienstverlener

 

Voordelen zijn dat je heel wat werk uit handen kunt geven. Door magazijnbeheer uit handen te geven bespaar je op zowel personeel- als vestigingskosten. Daarnaast kan een logistiek dienstverlener ook bepaalde managementtaken op zich nemen. Afhankelijk van de service die jouw dienstverlener biedt kun je ervoor kiezen om de opslag van je goederen uit hand te geven, maar ook het picken en verpakken ervan. Door grote opslagcapaciteiten hoef jij je geen zorgen te maken over de opslagcapaciteit binnen je eigen bedrijf. Logistiek dienstverleners kunnen ook het transport voorzien van zowel de producten die naar de opslag locatie gaan, als de producten die vervolgens naar andere locaties of klanten gestuurd moeten worden.

 

Bij warehousing kan het ook het geval zijn dat de logistiek dienstverlener ervoor zorgt dat de juiste stickers en dergelijke op de pakketten worden geplakt zodat jouw producten helemaal gereed zijn om verzonden te worden. Wanneer je een logistiek dienstverlener inschakelt voor warehousing, geef je een groot deel van de werkzaamheden, en daarmee een groot deel van de zorgen uit handen. Hierdoor kun je je focussen op hetgeen dat voor jouw bedrijf écht belangrijk is. Een logistiek dienstverlener is er bij gebaat zaken zo efficiënt mogelijk af te ronden, omdat dit voor hem geld besparend werkt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*