De juiste badkamermeubels aanschaffen

Het kan wel eens zo zijn dat er badkamermeubels aangeschaft moeten worden of er is behoefte aan een update. Welke badkamermeubels zijn er nodig, van welke materiaal en hoe groot of klein moet een meubel zijn? Rolan badkamermeubels heeft een ruim assortiment die inspiratie geeft en helpt met het creëren van de juiste badkamermeubels voor de badkamer.  

Eikenhouten badkamer

Rolan meubels heeft een ruim assortiment aan eikenhouten badkamermeubels. In een paar tips word er uitgelegd hoe een houten badkamer wordt gecreëerd. 

Hout kan ten eerste goed gecombineerd worden met andere natuurlijke materialen, zoals beton en steen. Ook kan er houten accessoires toegevoegd worden aan de badkamer, zoals een badmat of een houten spiegel. 

Een badkamermeubel van eikenhout geeft een warme sfeer en kan daarbij erg praktisch fijn. 

Met de Rolan badkamermeubels kan er een landelijke stijl maar ook chique stijl worden gecreëerd. 

Behandeling van een eikenhouten badkamer

De eikenhout van Rolanmeubels is een Europese hardhoutsoort, waardoor er door de hardheid van het hout niet snel krasjes of deukjes zullen ontstaan. Het is dan ook een duurzaam materiaal. 

Eikenhout kan bij een lange blootstelling aan vocht zijn warme uitstraling verliezen. Het eikenhout kan namelijk vervormen en uitzetten. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan is een grondige behandeling met olie erg belangrijk voor het onderhoud van de badkamermeubels. 

Als advies is het ook goed om het badkamermeubel droog te maken wanneer het nat is geweest. Ook kan een verluchting in de badkamer helpen, zoals een raam open doen na het douchen. 

Als laatste is het belangrijk om geen bijtende schoonmaakmiddel te gebruiken tijdens het schoonmaken van de badkamermeubels. Gebruik het liefst een zachte doek, natuurlijke zeep en lauw water. Na het schoonmaken moet het badkamermeubel droog worden gemaakt. 

Werking van eikenhout

Rolanmeubels gebruikt terug gedroogd eikenhout dat glad geschaafd is en waar de werking zoveel mogelijk uit is. Daarbij lakken zij de badkamermeubels altijd af met 2-componenten lak, zodat het eikenhout goed afgesloten is. 

Wanneer het werken van het hout een tolerantie heeft van meer dan 4mm, kunnen zij daar garantie op geven mocht het storend of erg in zicht zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*