Vuilcontainer huren? Lees deze tips!

Ben je van plan om een grote schoonmaak te doen thuis, of ga je misschien zelf verhuizen of verbouwen? Dan heb je waarschijnlijk wel een vuilcontainer nodig voor al het afval, zeker als het om grote hoeveelheden gaat. Telkens op en neer naar de milieustraat kost immers ook veel tijd. Maar weet je wel waar je op moet letten als je een vuilcontainer gaat huren? In dit artikel geven we je een aantal tips!

Tips voor wanneer je een vuilcontainer gaat huren

Grof geschut of niet, een vuilcontainer huren is altijd handig. Daar waar je vroeger allerlei zaken moest afbellen voor het huren van een container, heb je daar nu het o-zo-mooie internet voor. Want alles is tegenwoordig online te bestellen of huren! Hiermee heb je ook weer ontzettend veel keuze en aanbieders. Daarom zijn er een paar dingen waar je op moet letten voordat je een vuilcontainer huurt:

  1. Huur de vuilcontainer op tijd. Dit lijkt misschien logisch, maar vaak genoeg komen mensen hiermee in de knoop met het vervoeren van je afval. Vergeet dit dus niet!
  2. Bepaal hoe groot de container moet zijn. Schat hiervoor in hoeveel afval je denkt weg te gooien. Afhankelijk hiervan moet je een grootte kiezen voor een container. Hoe groter, hoe duurder (uiteraard), dus let erop dat je het juiste formaat kiest.
  3. Weet wat voor afval je wil vervoeren en wat er in de vuilcontainer mag. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verassingen te staan.
  4. Check of u een vergunning nodig heeft. In de meeste gevallen zal dit niet het geval zijn, maar altijd goed om te checken.
  5. Controleer hoe lang de vuilcontainer mag blijven staan op de stoep. Dit verschilt namelijk per gemeente. Het beste kan je dit even checken op de website van jouw gemeente.
  6. Vul de vuilcontainer tot maximaal 20 cm boven de rand. Ook dit lijkt me een logische: de afvalcontainer moet niet stampvol zijn. Hij moet natuurlijk ook weer vervoerd worden.
  7. Houd ruimte vrij voor het bouw- en sloopafval container. Met grotere projecten heb je niet één maar meerdere containers, bijvoorbeeld voor bouw- en sloopafval. Hou hier dus ruimte voor vrij als je meerdere containers gebruikt.

Wil je weten waar je een vuilcontainer kan huren? Je kan ze bijvoorbeeld huren of bestellen bij Euromilieu.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*