Alles wat je moet weten over spouwmuurisolatie

Heb jij al eens gekeken naar spouwmuurisolatie? Om veel comfort te krijgen in jouw woning is een goede isolatie wel een vereiste. Je wilt er immers voor zorgen dat de warmte binnenshuis blijft als je gaat stoken en je ook de koelte kunt bewaren in de zomermaanden. Alleen moeten deze werkzaamheden altijd door een professional uitgevoerd worden. Een van de professionals die jou hierbij kan helpen is Isolatiespecialist.nl. Maar wat houden de werkzaamheden precies in en waar kun je nog op gaan letten? Onderstaande informatie legt het allemaal voor jou uit. 

De werkzaamheden tijdens de spouwmuurisolatie 

De spouwmuurisolatie is de isolatie tussen de binnen- en buitenmuur. Hier zit namelijk een ruimte, waardoor het vocht naar binnen kan dringen. De meeste woningen zijn voorzien van deze ruimte. Alleen de nieuwbouwwoningen van na de jaren ’70 zijn al voorzien van een geïsoleerde spouw. Voor de werkzaamheden worden er gaten in de voegen geboord. De grootte van de gaten is afhankelijk van de materialen die gebruikt wordt tijdens de isolatie. Daarna kan het materiaal aangebracht worden in de muur en zullen de gaten weer afgedicht worden. Je gaat dan direct resultaten merken aan de temperaturen binnenshuis.

De verschillende materialen voor de isolatie 

Tijdens de spouwmuurisolatie moet de spouw goed schoon zijn. Daarna kunnen er meerdere materialen gebruikt worden. Denk hierbij aan glas- en steenwol. Deze materialen komen voornamelijk voor bij een grotere spouw. UF-schuim is juist weer geschikt voor de kleinere spouwen. Echter moet er dan wel rekening mee gehouden worden dat deze gevoeliger is voor vocht en ongedierte. De PS schuimparels zijn eveneens bedoeld voor kleinere spouwen. Purschuim wordt ook regelmatig gebruikt voor kleinere spouwen, maar dan moet er wel een kleine invoeropening gemaakt worden, zodat het schuim er ook daadwerkelijk in gaat passen. 

Kosten en de subsidies 

Je moet er wel rekening mee houden dat de spouwmuurisolatie geld gaat kosten. Het is niet goedkoop om de werkzaamheden uit te laten voeren. Je zult daarom goed moeten bekijken wat de kosten zijn voor jouw woning voordat je een afspraak gaat maken. Je kunt hier altijd duidelijkheid over krijgen. Daarbij is het verstandig om te kijken of je een subsidie kan krijgen. Verschillende gemeenten kunnen namelijk meefinancieren op dit gebied, waardoor je het gemakkelijker kunt betalen en daarbij uiteindelijk ook de investering weer terug kunt verdienen met de besparing op basis van de energierekening die je krijgt. 

Begin met de isolatie 

Als je zelf een spouwmuurisolatie wilt krijgen en jouw energierekening aanzienlijk lager wilt krijgen, is het verstandig om een afspraak te maken met een professional zoals isolatiespecialist.nl. Deze professional voert dan alle werkzaamheden snel bij jou uit. Als je eerst meer informatie wilt, kun je altijd nog contact opnemen en jouw vragen stellen. Ook kan er dan een advies uitgebracht worden op dit gebied. De professional weet immers precies wat er mogelijk is en welke materialen er het beste gebruikt kunnen worden. Jouw muren zijn binnen een korte tijd geïsoleerd en je begint met profiteren van voordelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*