Inpaktips voor verhuizen

Een hele belangrijke stap bij het verhuizen is het inpakken van uw spullen. U kunt dit dus het beste zo efficiënt mogelijk aanpakken. Dit scheelt u namelijk veel tijd, moeite en kapotte spullen. 

In deze blog legt een professionele verhuizer uit hoe u als een échte pro uw verhuisdozen kunt inpakken. 

 

Glaswaar, servies en breekbare objecten

Bij het inpakken van breekbare objecten zoals glaswaar en servies is het enorm belangrijk dat u elk los object inpakt in inpakpapier of kranten. Daarom is het een goed idee om een tijd van tevoren te beginnen met het sparen van oude kranten. Wanneer u verhuist met Feitsma verhuizingen, krijgt u gratis inpakpapier opgestuurd. 

 

Leg altijd de zwaardere spullen onderin de doos en de lichtere dingen daar bovenop. Zo voorkomt u dat de lichtere spullen geplet worden en kapot gaan. Zorg er ook voor dat u de spullen in volle rijen in de doos legt zodat deze niet kunnen gaan schuiven. Een tip is om onderin de verhuisdozen uw handdoeken en theedoeken te leggen. Deze bieden dan een extra bescherming voor de breekbare spullen en hoeven ook niet apart ingepakt te worden. 

 

Zorg dat u de dozen niet te vol stopt. De dozen worden namelijk opgestapeld in de verhuiswagen en wanneer ze te vol zitten kunnen de bovenste spullen geplet worden. 

 

Boeken 

Bij het inpakken van boeken is het handig om gebruik te maken van boekendozen. Deze zijn een stuk compacter en steviger dan gewone verhuisdozen. Mocht u geen toegang hebben tot boekendozen, is het ook mogelijk om normale verhuisdozen te gebruiken. Vul in dit geval uw verhuisdoos tot maximaal de helft met boeken en vul hem voor de rest met lichte objecten. Dit zorgt ervoor dat de dozen niet doorzakken en het is ook niet verstandig om dozen van een gewicht boven de 20 kilo te tillen. 

 

Planten 

Kleinere planten kunt u gewoon inpakken in verhuisdozen maar er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten. Stop bijvoorbeeld een aantal dagen van tevoren met het water geven. Zo zorgt u ervoor dat de planten niet in de verhuisdozen gaan lekken. Ook is het handig om een stok in de potgrond te steken en de plant hieraan vast te maken. Zo voorkomt u dat de plant zal knakken in de doos. Hele grote planten kunne in krimpfolie worden ingeseald.  Verhuis binnenplanten niet bij temperaturen onder het vriespunt. De meeste planten overleven dit niet.

Verhuisbedrijf

Als u zich geen zorgen wilt maken over deze verschillende dingen, kunt u ook een verhuisbedrijf uw inboedel laten inpakken. Feitsma verhuizingen zit gevestigd in Haarlem en kan uw complete inboedel in één dag inpakken. Dus gaat u verhuizen en wilt u een professioneel en erkend verhuisbedrijf inhuren? Vraag dan nu een offerte aan bij Feitsma verhuizingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*