Je eerste huis kopen, let hierop!

Het kopen van een huis is voor veel mensen een hele belangrijke mijlpaal in hun leven. Omdat het namelijk om erg veel geld gaat zijn veel mensen bang om de verkeerde beslissingen te maken. Maar dat hoeft zeker niet. Daarom hebben we een lijst gemaakt van dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van je eerste woning.

Bepaal wat je je echt kunt veroorloven.

Alle aankoopscenario’s zijn verschillend, dus we raden je aan om bij een kredietverstrekker en een financieel adviseur op bezoek te gaan om uit te zoeken wat voor soort hypotheek het beste is voor jou. Als je weet wat je je echt kunt veroorloven, zou je je zelfverzekerd moeten voelen om verder te gaan met de aankoop.

Evalueer je budget.

Het huis hoeft niet perfect te zijn, maar het moet wel binnen je prijsklasse liggen. Als je weet wat je je kunt veroorloven, vraag jezelf dan af hoeveel keer per week je het je kunt veroorloven om een raam te repareren of het huis te schilderen en reken dan maar uit. Als je dan niet uitkomt, dan weet je dat je beter even door zult willen kijken.

Doe altijd een bouwkundige keuring.

Kopers moeten altijd een inspecteur inhuren om er zeker van te zijn dat een huis voldoet aan alle normen een bouwvoorschriften. En natuurlijk om te weten of je huis geen mankementen heeft. Laat daarom altijd een bouwkundige keuring doen! Je zult ook willen inspecteren op loodverf, onveilige elektrische bedrading, asbest, schimmel, bouwschade, gevaarlijke materialen en andere veiligheidsrisico’s.

Onderhandel

Als je een huis bezoekt, zie je waarschijnlijk kleine details of zelfs interieurkenmerken waarover onderhandeld zou kunnen worden. Zelfs een extra kamer of een aangelegde achtertuin kan een grote besparing betekenen, dus vraag om alles te bekijken, inclusief de keuken, de achtertuin en de garage.

Hopelijk kun je met deze tips een stuk zelfverzekerder overgaan op de koop van je eerste huis, succes!

Bron: https://www.seivda.nl/

Een antwoord naar “Je eerste huis kopen, let hierop!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*