Op welke voordelen kan je rekenen bij lijsten op maat?

Op het moment dat je van plan bent om over te gaan tot het kopen van een bepaalde lijst moet je, je eigenlijk de vraag stellen of je wil kiezen voor een standaard lijst of voor een exemplaar op maat. Lijsten op maat staan erom bekend erg interessant te zijn omdat ze natuurlijk geheel op maat van de wensen van de klant kunnen worden vervaardigd. Niet alleen kan er tijdens het maken van de lijsten rekening worden gehouden met de afmetingen, wat bovendien ook te denken van de stijl waarover de lijsten dienen te beschikken? Hoe dan ook, zou jij graag meer te weten willen komen over maatwerk lijsten en welke voordelen er nu precies aan verbonden zijn? Lees dan snel verder!

1.) Je kan volledig zelf de gewenste afmetingen bepalen met de lijsten op maat

Eén van de voornaamste voordelen die toegeschreven kunnen worden aan het gebruik van lijsten op maat is terug te vinden in het feit dat je helemaal zelf de gewenste afmetingen kan bepalen. Dat kan een belangrijke vereiste zijn. Voor menig aantal mensen geldt dat ze over een zeer specifieke plaats beschikken waar ze graag een bepaalde lijst wensen op te hangen. Wanneer een standaard lijst dan niet over de gewenste afmetingen beschikt is de keuze voor een maatwerk exemplaar al snel gemaakt. In ieder geval, door te kiezen voor een maatwerk lijst kan je dus met andere woorden perfect de vereiste afmetingen tot in het kleinste detail gaan bepalen.

2.) De stijl van de lijsten wordt afgestemd op je persoonlijke voorkeuren

Lijsten op maat laten maken betekent natuurlijk ook dat er over de hele lijn perfect tegemoet kan worden gekomen in de visuele eisen waarover je beschikt. Het spreekt voor zich dat de lijsten waar je gebruik van gaat maken een belangrijk en bovendien ook opvallend onderdeel zullen vormen van je interieur. Het spreekt dan ook voor zich dat je altijd even goed zal willen nadenken over het design waarover ze moeten beschikken. Beschik je op dit vlak over één of misschien zelfs meerdere specifieke eisen? Dan spreekt het voor zich dat je deze bij lijsten op maat perfect kan laten opnemen in het eindresultaat.

3.) Ook de materiaalkeuze is perfect zelf te bepalen

Last but not least spreekt het voor zich dat je ook als opdrachtgever volledig zelf zal kunnen bepalen van welk soort materiaal er gebruik wordt gemaakt. Dit kan belangrijk zijn. Voor het vervaardigen van lijsten kan er in de praktijk een keuze worden gemaakt uit menig aantal verschillende opties. Enkele mogelijkheden waar je op dit vlak over beschikt zijn in ieder geval de volgende:

  • Hout; 
  • Metaal;
  • Aluminium; 
  • PVC; 

Uiteraard kan je ook kiezen voor een bepaald specifiek materiaal gecombineerd met een specifieke afwerking zodat je toch een andere indruk weet te creëren met je lijsten. Veel mensen zijn bijvoorbeeld fan van de uitstraling van hout, maar zijn op zoek naar lijsten die in een vochtige ruimte kunnen worden opgehangen. In dat geval kan je kiezen voor bijvoorbeeld een PVC lijst met houtnerf. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, de mogelijkheden zijn bij schilderijlijsten op maat echt eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*