Wil jij lekkerder klussen? Dan is de juiste schroef kopen de oplossing

Zoiets simpels als een goede schroef kopen kan jouw kluservaring zoveel prettiger maken. Ervaren klussers en vakmannen kopen vrijwel altijd torx schroeven. Deze schroeven zijn ideaal wanneer je werkt met elektrisch gereedschap zoals een elektrische schroevendraaier. Je kunt op een torx schroef meer kracht zetten zonder dat het bitje van de schroevendraaier eroverheen slipt. Als je een torx schroef koopt, moet je uiteraard wel het passende bitje hebben, een kruiskop schroevendraaier past hier uiteraard niet op.

Wat is een torx schroef?

Hoewel de torx schroef eind jaren zestig ontstaan is, heeft deze de afgelopen decennia pas de vaart gemaakt naar de positie die de schroef nu heeft. Ga je een schroef kopen? Dan zul je torx schroeven overal vinden. De krachtoverbrenging van dit type aandrijving is zo hoog dat zelfs het metaal van de schroef kan breken voor het bitje slipt over de kop! Dat is extreem dus en biedt jou als klusser uitstekende controle. Met name wanneer je een schroef wilt kopen die tijdelijk ergens in moet, is torx de beste oplossing. Je weet namelijk zeker dat je de kop niet kapot maakt waardoor je de schroef er altijd weer uit kunt draaien. 

Waar moet je rekening mee houden bij een torx schroef kopen?

Je hebt voor de gleufschroef en de kruiskop een aantal varianten in schroevendraaiers of bitjes. Je kunt altijd wel een vinden die goed past. Maar voor torx is dit anders. Iedere torx schroef heeft een bepaalde maat. Je moet dus het bitje hebben die exact hierin past! Dit dwingt je om jouw torx setje altijd goed op te bergen en bij elkaar te houden. Wanneer je niet de precies passende schroevendraaier hebt, krijg je hem er onmogelijk uit. Dit maakt een torx schroef kopen ook een slimme keuze in het kader van veiligheid. Je kunt een sleufkop of platkop met een sleutel of schaar losdraaien, maar een torx kan er niet uit zonder een goede schroevendraaier. Dus ook voor het aftimmeren van een pand zoals een raam, deur of rooster biedt torx een betere bescherming tegen inbraak. 

Waar kun jij een schroef kopen?

Je kunt een schroef kopen bij de bouwmarkt. Maar soms heb je meer keuze nodig. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van ramen en deuren. Je wilt dan scharnierschroeven kopen die precies passen. Zowel bij de stijl van de scharnieren als in het kozijn en in de deur. Deze schroef kopen doe je makkelijk online. Je kiest precies wat je nodig hebt. Denk aan alle schroeven die je wilt hebben, zoals de scharnierschroeven, maar ook de schroeven voor het deur- of raam beslag. Kies voor mat zwart beslag ook schroeven in die kleur. En uiteraard voor goud of zilver beslag de schroeven in eenzelfde uitvoering. Dit maakt het een stuk professioneler. Voor de schroeven van beslag in een klassieke stijl, kun je ook een sleufkop kopen, dat oogt dan mooier in het geheel. 

Deel je klus projecten en ervaringen

Iedere klusser heeft zijn eigen ervaring en daarmee ontwikkelde tips en tricks. Deel deze in community’s op Instagram, Facebook en andere kanalen. Hiermee help je andere klussers en kun je zeker beginnende klussers een dienst bewijzen. Hopelijk heb je met dit artikel meer geleerd over schroeven en kun jij de juiste schroef kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*